janenclaudia.reismee.nl

Dag 12 - Yosemite park - San Francisco

Op vrijdag de dertiende werden we wakker in ons veilige hotel in Oakhurst. De zon scheen door de ramen en was voor ons het teken om op te staan, om te kleden en te ontbijten. We hadden haast, vandaag gingen we naar San Francisco en we wilden eerst nog even verhaal halen bij het spookhotel een paar mijl verderop in het stadje. Zelfs in het daglicht oogt het 'hotel' scary, afgelegen, vies en absoluut geen $170 waard. We hebben echt de goede beslissing gemaakt door hier weg te gaan, nu kunnen we erom lachen maar die avond had ik het niet meer! Het past ook wel bij ons (lees: mij, C). Ik trek dat soort dingen aan zoals jullie wel weten. In het kantoortje - dat nu bemand werd door een jonge vriendelijke knul - was het donker en somber. De jongen had ons verhaal gelezen op het briefje en dacht eerst dat we toch waren blijven slapen. Mijn lieve stoere man heeft het goed aangepakt, alles uitgelegd en daarna op een hele acceptabele manier gevraagd of we het geld terug konden krijgen. Na wat telefoontjes met zijn bazin gaat hij overstag, hij biedt zijn excuses aan en zegt dat dit niet had mogen gebeuren. Het volledige bedrag zou dezelfde dag nog op de creditcard worden teruggestort. Dit is de eerste tegenvaller, via bookings.com heb ik alles vastgelegd en uitgezocht en dit was een misleiding. Scoorde een ruime 9 en de foto's waren mooi. Maar dat mag de pret niet drukken, het is opgelost en dat betekent dat wij onze roadtrip kunnen vervolgen. Vanwege de flexibiliteit heb ik (Jan) beloofd het hotel niet zwart te maken op internet. Ik ben een man van mijn woord en zal daarom de naam niet noemen. Je snapt wel dat ik de hele rit moest luisteren naar een zingende Jan, het liedje over San Francisco heeft hij wel dertig keer gezongen. Lol hebben we sowieso, nu ook. De rit is mooi en duurt bijna vier uur, maar het is warm en we genieten van de zon, de muziek en het uitzicht. Ons dagelijkse blikje Red Bull mag niet ontbreken. We naderen de kust en merken dat de temperatuur flink terugloopt. We hadden al van veel mensen gehoord dat SF in een soort gebied ligt waar veel smog hangt en waar het bijna altijd bewolkt is. Maar het werd nu wel erg koud! We rijden over een brug en zien de stad liggen. Wat een wereldstad! De golden gate bridge kunnen we nog niet ontdekken. De gps leidt ons naar ons hotel, dat werkelijk aan Union square ligt. Dat is perfect! We zien overal winkels: macy's, Barney's, en een grote mall. Daar kunnen we naar toe rollen als we willen. Ons hotel ziet er netjes uit, we checken in, laten de auto wegzetten en pakken onze spullen uit. We bombarderen vandaag tot shopdag en halen eerst een warm vest bij Abercrombie & Fitch. Lekker en geen overbodige luxe, vandaag is het maar 17 graden! We winkelen heel wat uurtjes en kopen voor Jan hele mooie voetbalschoenen en twee shirtjes. Ik krijg van Janneman Michael Kors schoenen (scheelt zoveel met de prijs in Nederland!), een crème en ik word blij van Victoria's Secret. Overal hangt onze Doutzen! We krijgen honger van al dat gewinkel en gaan sushi eten in een goed restaurant naast ons hotel. Smullen! Het is echt een gezellige avond. Daarna zoeken we de kamer op en besluiten we een kijkje te nemen in de club die recht onder ons hotel ligt. We betalen entree en vermaken ons prima tussen de vele Aziatische mensen. SF is een hele mooie stad, maar je ziet ook dat de stad veel vrijer is dan andere Amerikaanse steden. Veel aparte typetjes, en veel transseksuelen. Jan haalt eerst een wijntje voor me, en we vermaken ons goed op de leuke muziek. Daarna haalt hij een tequila en vanaf dat moment weet ik niets meer. Het is net de Hangover, ik zie foto's van een lachende en dansende Claudia, maar ik weet er niks meer van. Verder niks ergs, maar Jan merkte dat ik me wat vreemd gedroeg. Hij nam me mee naar de hotelkamer en daar viel ik als een blok in slaap. Ik snap er niks van, maar ik ben weer helemaal de oude hoor. Alleen vreemd na 1 borrel! Straks horen jullie meer over onze gave fietstocht door SF en Saucalito, het schilderachtige gedeelte dat Italiaans aandoet. We gaan nu walvissen spotten in Monterey, en maken zoveel bijzondere dingen mee. Gisteren was een dag met een gouden randje, we zijn echt zo gelukkig! We missen jullie natuurlijk, en ook denken we veel aan ons lieve hondje. Charlie zou het hier fantastisch vinden aan zee! Liefs JC!

Ilona

Klinkt weer suuuuper!!! XXX

Nicole

Zo.... Even wat tijd uitgetrokken om jullie reisverhaal te lezen. Wat een geweldige trip zijn jullie aan het maken!! Door de stukjes op FB die we bij konden houden leek het al super, maar als je alles zo leest.... Wauw!!!! Ik kan niet anders zeggen. En dat spooky hotel... Ik lag helemaal in een deuk!! Hoort erbij, net zoals een salsa kenau ;-). geniet er nog lekker van samen en we zien elkaar over 6 dagen weer.

Nicole

Er stond een hartje achter maar die pakt ie niet :-(