janenclaudia.reismee.nl

Dag 6 - Bryce Canyon - St. George

Na een lange dag rijden konden we eindelijk naar Bryce Canyon. Verschillende mensen gaven al aan dat dit park zo mogelijk nog mooier was dan Grand Canyon. We sliepen in Bryce Canyon city dus het park lag op enkele km. Na in de ochtend nog even via FaceTime met de familie Klijn te hebben gesproken begonnen we aan het nieuwe avontuur. Gaaf dat dat tegenwoordig kan, gratis met beeld bellen over zo'n grote afstand! Ook de familie Van Loon doet zeer actief mee op dit vlak. We parkeerden de auto en liepen naar een vergelijkbare rand als die in Grand Canyon. Deze keer wisten we dat daar ineens een prachtig landschap zou liggen. Wederom vielen onze monden open van verbazing. In tegenstelling tot de GC is het niet de diepte en enorme reikwijdte maar met name de prachtige vormen en kleuren van het gesteente dat je helemaal stil maakt. Wat echt heel gaaf is aan Bryce Canyon is dat je via steile bochten echt helemaal naar beneden kunt lopen, tot onderin de vallei! De wandeltocht die we hier doorheen maakten (Navajo Loop) is onvergetelijk mooi. Er waren wederom geen hekjes dus goed oppassen waar je stapte. Zeker omdat we natuurlijk helemaal verkeerde schoenen aan hadden voor deze tochten. Hiervoor was ook uitgebreid gewaarschuwd. We besloten dan ook rustig aan te doen. Tijdens de wandeltocht kom je langs de meest schitterende gebieden. Droogstaande rivieren, bruggen van gesteente, grote bomen en heel veel eekhoorntjes. Die blijven gewoon zitten, al sta je op 10 cm afstand. Heel grappig! We kwamen zeer vriendelijke Amerikanen tegen met wie we inmiddels contact hebben via Facebook. Ze konden niet geloven dat je in 3 uurtjes door Nederland kunt rijden en vroegen om foto's van ons land. Die hebben we natuurlijk wel met Clau in de buurt! De weg terug omhoog was een stuk steiler en Clau had al snel haar puf nodig. Wat een hitte en ook behoorlijk steil. Na de wandeltocht besloten we met de auto de 14 viewpoints te bekijken in het park. Onderweg spotten we enkele herten, heel gaaf zo in het wild. De tocht was 16 mijl lang en bracht ons tot ruim 9000 ft hoogte! Schitterende uitzichten, maar het weer begon om te draaien. Kou en regen was het gevolg. We besloten te vertrekken richting St. George. Dit plaatsje ligt in Utah en staat bekend als een mormonenplaats. Zeer gelovig, en mannen met meerdere vrouwen in lange pastelkleurige jurken. Deze hebben we ook enkele gezien. De temperatuur liep heel hard op onderweg naar St. George, tot 107 graden F. Heerlijk weer dus! Eenmaal aangekomen bleek St. George heel anders dan we verwachtten; groot, modern en vooral heel mooi. Berglandschappen die om de hotels heen lagen, waardoor we vanuit het zwembad mooi uitzicht hadden. Na een frisse duik bezochten we een enorme sportwinkel waar we tegen hele lage prijzen supermooie sportkleding kochten. 's Avonds wilden we lekker uit eten. We zochten via de gps naar namen van restaurants. THE Red Lobster, dat klonk wel erg goed. En op enkele honderden meters van ons hotel. Het restaurant was van buiten nog moeilijk in te schatten, maar bleek er heel erg gezellig uit te zien. We vroegen de serveerder welke kreeftgerechten hij had. The Ultimate Feast, dat klonk goed! Laat maar komen. Ook bestelden we een cocktail. Wat we vervolgens geserveerd kregen kun je je niet voorstellen. Heerlijke kreeftenpoten, krabpoten, garnalen in knoflook en gefrituurde garnalen. De cocktails waren ook superlekker, een mango mai Thai is echt een aanrader. We kregen nog een frisse salade vooraf. We dronken ieder 2 cocktails tijdens het eten. Je zou dan een enorme rekening verwachten, maar: 79 dollar!! Echt ongelofelijk lekker gegeten voor extreem lage prijzen. The Red Lobster blijkt wereldwijd gevestigd te zitten, en wij zijn alvast de grootste fans! Spread the word, zoals de serveerder al aangaf. Toen we terugreden naar het hotel rond 10 uur was het al donker. De temperatuurmeter stond nog steeds op 106 graden F, ruim 40 graden terwijl de zon al onder was! Dit hebben we nog nooit meegemaakt! Inmiddels is het hier weer ochtend, we gaan snel ontbijten want: VANDAAG LAS VEGAS!!! Zin in!! Tot snel, wish me luck ;) X J&C

iloontje

Wauw super verslag weer!!! Net facetime gebeld met jullie, erg leuk!!! Dat restaurant lijkt me geweldig maar zal wel niet in NL zitten, anders moet ik daar een keer heen! Ik vind het gewoon zo ontzettend leuk wat jullie allemaal meemaken daar! Heeel veel succes en plezier in Vegas, ook in het mooie hotel hihi... Stuur maar wat warmte en zon hierheen ;) liefs xxx

Linda

Super om jullie verhalen te lezen!! Om jaloers van te worden. Enjoy en have fun in Vegas. What happens in Vegas, stays in Vegas was het toch? ;-) Xxx

Mr en mevr. Stakenburg

Hoi Bruidspaar!
Wat leuk om jullie verhalen te lezen!
Jullie genieten enorm zo te horen.

heeeeel veel plezier nog op jullie honeymoon en als wij terug zijn gaan we samen foto's kijken!

Kus bas en amy

mama José

Klinkt allemaal fantastisch wat jullie meemaken. En nu op voorhand dan alvast maar: GOOD LUCK IN VEGAS!

Randy

Waar blijft de update over Vegas???!!!! Ik heb deze week geboekt (Aria) namelijk!!! Ben benieuwd, haha....

JC

Die update komt aan het eind van de dag het is hier VET!!!!!