janenclaudia.reismee.nl

Dag 4 - Williams - Grand Canyon

We zijn net terug van Grand Canyon. We zijn zo enthousiast dat we onze blog nu alvast schrijven. Morgenvroeg vertrekken we al vroeg richting Bryce Canyon dus benutten we deze tijd om onze ervaringen op te schrijven..

Om 5.15 uur was ik al klaarwakker. Claudia sliep nog even uit tot 6.15 uur waarna we meteen gingen ontbijten. Heerlijk ontbijt weer, en.....Fruitloops! Ik ken dit vooral van The King of Queens en het zag er altijd al zo gezellig uit met al die kleurtjes. Waarom is dit er niet in Nederland? Heerlijk! We zitten midden in de bossen van Arizona en hebben buiten ontbeten met uitzicht op het oneindige bosgebied.

We vertrokken al vroeg richting Grand Canyon. Veel van gehoord, maar wat moet je nu verwachten? Rode rotsen, meer wisten we eigenlijk niet. Het begon al goed: De radio voorspelde slecht weer, 20 graden en buien. Toch met de kap open vertrokken, eigenwijs als we zijn. Onderweg trok het steeds meer open. De zon kwam door en de landschappen waar we doorheen reden waren ongelofelijk mooi. Grote grasoppervlakten waar we het einde niet van konden zien, met prachtige bomen en struiken. Ook waren enkele bizons te bewonderen. Alleen de rit maakte onze dag al.

Om kwart voor 9 arriveerden we bij de ingang van het park. Een zeer aardige mevrouw (ranger) hielp ons en vertelde wat de mogelijkheden voor ons waren. We besloten naar de ingang te rijden en daar de auto achter te laten. We konden wandelroutes lopen of met de bus een tour maken. Nu het weer eigenlijk nog lekker was besloten we te gaan wandelen. We kochten wat rantsoen voor de wandeling, en hadden veel flesjes water bij ons. Vervolgens liepen we nietsvermoedend naar een rand met een hek. Vanwege de helling zagen we nog niets. Voordat we ons beseften waar we al waren keken we ineens in iets wat we nog nooit gezien hadden, not even close! Een landschap waarvan ik dacht dat het alleen in Avatar te zien was. Ik zal proberen te beschrijven wat niet op camera of fototoestel vast te leggen was: Je stond aan een rand, met een laag hekje. Je keek misschien wel 2 km recht naar beneden. Tot aan de overkant was het naar schatting tientallen kilometers ver. Alleen maar enorme rotspartijen, bergen en ander gesteente dat werd gescheiden door de Colorado River. Een landschap dat miljoenen jaren nodig had om zich zo te ontwikkelen. Je keek naar beneden en zag daar bergen van een km hoog die nog ver beneden je waren. Ik besef me dat deze omschrijving geen recht doet aan wat we daar vanmiddag gezien hebben. We werden allebei helemaal stil van bewondering. Om jullie enigzins mee te laten genieten voegen we enkele foto's toe ter illustratie, maar dit moet iedereen zelf een keer gezien hebben!

We konden diverse wandelpaden nemen en kozen willekeurig een route. ongeveer 5 km puur genieten. Nog steeds vol van verbazing over dat dit mogelijk is op deze planeet. Je zou dit soort uitzichten op Mars verwachten! Voor jullie beeldvorming: De weerberichten zaten volledig verkeerd; Hetis de gehele dag al ruim 40 graden en volle zon! We zijn allebei enorm verkleurd (en verbrand), zie foto :)We hebben onderweg honderden foto's gemaakt. Helaas kunnen we alleen de foto's van de Iphone toevoegen aan onze reisverslagen vanaf hier. We spraken tijdens de wandelroutemet diverse Amerikanen, allemaal even vriendelijk!

Na een heerlijke lunch in een lodge aan de rand van de Canyon (wat een uitzicht) liepen we terug. Claudia durfde niet de smalle paadjes af te lopen omdat hier geen hekje langsstond en het letterlijk recht langs de afgrond liep,anders waren we ook nog aan een route van 3 uur begonnen die echt door de bergen heen liep, en ook verder naar beneden liep. Niet zo verwonderlijk, er sterven jaarlijks gemiddeld 8 mensen omdat ze over de rand vallen!We liepen daarom terug naar de auto en reden terug naar Williams. Daar namen we in het centrum bij een typisch Amerikaanse bar een heerlijke cocktail. Bovendien hebben we gereserveerd bij een schitterende Italiaanse Bistro, waar we een tafel op de bovenverdieping buiten hebben vastliggen voor vanavond. Vanaf daar kijk je uit over de gezellige winkelstraat van Williams.

Meer en meer besef ik me dat we een droomvakantie aan het beleven zijn, en dat alles pas net begonnen is! We zijn gelukkiger dan ooit en gaan er volop van genieten! We hopen dat de foto's een mooie impressie geven en zullen morgen trouw verslag doen van onze nieuwe avonturen.

Love you all....X Jan & Claudia van Loon

Ilona

Ik las jullie blog in de trein net... kreeg serieus bijna tranen in mijn ogen haha zo mooi beschreven, en die foto is echt wel duidelijk. Het is prachtig daar! Zo onwerkelijk eigenlijk dat het daar zo anders is.... geniet er maar lekker van! Die Italiaanse Bistro klinkt ook goed met zo'n mooi uitzicht... leuk al die verslagen en foto's! Het is volgens mij echt een droomvakantie! XXX

Randy & Lenneke

Wat een mooie verhalen! Geniet van jullie trip en houd ons maar op de hoogte. Ps. mooi zo'n V-neck Jan, haha!

JeanneMarie

Lieve Jan & Claudia,
Wat een prachtige verhalen (nu al), wat een geweldige herinnering gaat deze blog worden. Kippevel, tranen in mijn ogen krijg ik van jullie manier van verslaglegging en prachtige foto's. Don't worry Jan, je komt goed over, de plaatjes worden in ons hoofd gemaakt.
Wij wensen jullie heel veel plezier, geniet van elkaar en van alle moois. Sommige mensen verdienen het en daar zijn julllie er zeker twee van.
Dikke knuffel van ons.
Ps. Gefeliciteerd met jullie eerste week... XXX

Isabelle

Ik ben erg ontroerd door jullie verhalen... Heb er zelfs tranen van in de ogen... Enjoy!

Laura

Hi Lieverds! Ik lees jullie verhalen elke ochtend in de auto haha en vergeet steeds te reageren. Nu is het hier 4.03 en ben IK een keer klaarwakker dus ik dacht: Laat ik even wat sturen! Wat een leuke verhalen en avonturen hebben jullie al beleefd, ongelooflijk! Klinkt echt allemaal super en ben er van overtuigd dat menig bloglezer na het lezen van jullie verhalen overstag gaat en dezelfde reis gaat maken. (Claud, je moet wat doen met je gave; reisbureau Klijn? :p haha).

Jammer dat we vanmiddag niet konden facetimen, ik had geen wifi maar begreep van mama dat we het vandaag om 16.00 uur nogmaals proberen. Ik heb dr zin an want ik mis jullie!

Lieverds, geniet voor de volle 1000 procent!

Loveyou,

Dikke kus namens ons 3tjes